mandag den 2. maj 2011

Hvordan laver jeg en kage?

Jeg får tit spørgsmål til hvor jeg har lært at lave kager og hvordan jeg gør.
Jeg har altid været kreativ og har ikke været på 1000-vis af kurser, jeg har faktisk kun været på Lambeth-kursus hvor jeg lærte om tylning, og hvor jeg lavede denne kage. Jeg har til gengæld fået mange tips og ideer ved at søge på www :-)

Vil du gerne lære at lave flotte kager, men ved ikke hvordan du skal komme i gang?
Jeg har samlet lidt links som viser hvordan man gør :-)

Men først lidt om processen..

1. Bag en kage
Del den evt i flere bunde eller skær i den facon du vil have - Bundene skal være kolde før du kan fortsætte..

2. Læg kagen sammen
Fyld kagen med det fyld du godt kan lide - brug dine egne opskrifter på mousser eller søg efter opskrifter på www. Jeg samler min kage i en bagering a'la denne, det sikrer at kagens fyld kommer helt ud til kanten og jeg kan lave en høj kage med flotte lige kanter. Nogle gange bruger jeg 2 bageringe når kagen skal være ekstra høj. Fyldet skal være "fast" og ikke flyde ud af kagen.

3. Smør kagen op
Kagen smøres op med en smørcreme - bl.a. for at forsegle fyldet, da især frugtmousser kan smelte din fondant. Brug tid på at smøre op - det giver det flotteste resultat med lige kanter. Jeg smører op 2 gange og sætter kagen på køl mellem opsmøringerne for at smørcremen bliver fast.

4. Overtræk kagen
Den opsmurte kage overtrækkes med fondant (jeg bruger hjemmelavet MMF - opskrift se her).

5. Pynt kagen
Kagen pyntes med modellerede fondantfigurer, royal icing (RI) eller smørcremer - kun fantasien sætter grænser! Fondantfigurer kan sagtens laves i forvejen og nogle gange kræver figurer længere tørretid både i og udenfor forme for at få præcis den facon man er ude efter.

Kagekonen.com har lavet en fin billed beskrivelse af processen og ellers kan du se filmene i nedenstående links.

Links til film:
------
Savner du "How to" på noget bestemt så spørg gerne - måske ligger jeg inde med et link eller 2 :-)

3 kommentarer:

  1. 1000 tak for den fine beskrivelse.. jeg glæder mig rigtig meget til at prøve det. Men, jeg har lige et par spørgsmål:
    1) når jeg ikke har en køkkenmaskine, så bruger jeg da bare en håndmikser, ikk? høj eller lav hastighed?
    2) kan kagen bare være en helt alm. chokolade kage?
    3) har du opskrifter eller links til hvordan man laver smørcremen og fyld?
    Ihhh hvor bliver det spændende. Mit mål er i første omgang en kage som skal ligne et tog til Oscars 4 års fødselsdag (i november). Gad vide hvor mange kager jeg skal øve mig på inden jeg når dertil ;o)
    TAK for hjælpen Pernille!
    Kærlig hilsen Karen

    SvarSlet
  2. Hej Karen

    Jeg prøver at besvare dine spørgsmål :-)

    1) Jeg ville ikke turde bruge min håndmixer medmindre jeg havde en med meget kraftig motor og da kun med dejkroge. Jeg har hørt om flere som har brændt deres håndmixer af på at lave MMF. Så hellere håndkraft - rør til du ikke kan mere og ælt til sidst.

    2) Ja alm. fast kage er helt fint - husk at smøre kagen op så du ikke får buler i din MMF.

    3) Google er din ven :-)
    Vi har alle forskellig smag og du har sikkert også en yndlingsmousse til kage ligesom hemmelige familieopskrifter :-)
    Smørcremer kan du blot søge på smørcreme / palminsmørcreme o.lign. og du får en masse muligheder

    God fornøjelse!

    KH Pernille

    SvarSlet
  3. Tak for dine svar Pernille. Jeg har googlet mig rundt til lidt forskelligt, for for mig er "smørcreme" = pose nr. 2 i Amo's færdigblandet gulerodskage :o) ha ha...
    Men jeg er blevet klogere de sidste par dage og jeg har nu hjemmelavet kage i ovnen, chokolade cremefyld og smørcreme er lavet. Og i morgen skal jeg forsøge mig med fondanten. Alt er købt ind og jeg er SÅ spændt på resultatet :o)

    SvarSlet