lørdag den 14. maj 2011

Fødselsdag med mange kager

I onsdags havde Thomas fødselsdag og Thomas' familie blev derfor inviteret til kagebord i weekenden.
Udover kagerne blev der blandt andet også serveret hjemmebagte boller og pizzasnegle..

Da jeg havde travlt med at bage de mange lækre sager, blev Thomas sat i gang med at lave blomster og sommerfugle - jeg tror faktisk han blev lidt bidt af det da han fandt ud af teknikken, så måske har jeg en fremtidig hjælper under kagebagning - hvem ved?

Selve kagen minder om kagen til Thomas' kolleger da den er lavet med lyse bunde fyldt med 2 lag hindbær/makron, smurt op med PSC og pyntet med MMF - blomsterne er dog lavet med en anden udstikker.


Til kagen havde jeg lavet matchende cupcakes af Gerlevpriskage som jeg gav et swirl af cream cheese frosting med lidt ekstra flormelis så jeg var sikker på den holdt den fine swirl.Derudover havde jeg bagt vandbakkelser og fyldt dem med hjemmekogt kagecreme med vanille, flødeskum og jordbær.


Og sidst men ikke mindst havde jeg bagt franske Macarons ud fra Sif's opskrift med få modifikationer - jeg brugte en hel 200g pose mandler som jeg smuttede, bagte i ovn og blendede til mel. De færdige Macarons fyldte jeg med Lemon Curd - og ja, den var købt, men det skal jeg prøve at lave selv en dag!

De små sprøde Macarons endte med at se således ud da de var fyldt - sorry at billedet er sløret, det kunne jeg ikke se på min lille kameraskærm :-(

Det var en længere process og jeg havde frygtet lidt om det nu også kunne lykkes, da en ægte fransk macaron netop er kendetegnet ved de små fødder som opstår når de bages..

Bagt på 2 sammenlagte bageplader, varmluft, 2. nederste rille og præcis 13 minutter, blev den første plade perfekt - overfladen var glat og blank, fødderne kom frem og de var nemme at tage af papiret. 


Jeg flyttede den næste omgang over på de lune plader - og jeg tror det var her det gik galt...
for de var ikke flotte og blanke da de kom ud af ovnen igen, selvom de små banditter fik fødder, så havde de fået revner i overfladen..

Inden jeg lagde tredie og sidste omgang på bagepladen afkølede jeg derfor bagepladerne under koldt vand.. og voila den sidste portion blev ligeså flotte som første omgang.

Det samlede kageorgie :-)

2 kommentarer:

 1. mmmmmm sikke et lækkert kage bord du der har lavet.

  Jeg har selv tænkt på at komme makroner i fyld ... men har endnu ikke prøvet det..... men kan man smage makronerne?? er de ikke blevet helt "opløst", så der ikke er mere sprødt i dem ??

  SvarSlet
 2. Hej Birgitte

  Tak for din hilsen :-)

  Makroner i fyld giver sødme og fylde.
  Nogle gange kan makronerne give smag af marcipan i fyldet. Afhængigt af hvor fint du knuser dem og hvor længe kagen trækker før den spises, gør om de er sprøde eller bløde eller slet ikke anes.

  Kan kun anbefale dig at prøve det :-)

  SvarSlet