lørdag den 30. juli 2011

Tanja's bryllupskage

Tanja og Mads skulle giftes den 30 juli 2011 og holde stor fest på Hegnslund i Klampenborg.

Tanja og jeg var i bryllupskagedialog allerede fra februar og vi nåede derfor blandt andet at tale om enkle hvide kager, om sort pynt, om silkebånd og fjer. Der var rigtig mange fine eksempler på flotte kager på bordet, før det blev besluttet hvordan den skulle se ud.

I maj købte jeg et stativ til bryllupskager, så nu var der også flere muligheder der - skulle den stables eller på stativ? Umiddelbart ville stativet kun kunne klare kage til 60, så da antallet af kagespisere kom op på 65 personer, var kagestativet udelukket og vi vidste at kagen skulle være stacked. Så var det på plads..

Fyldet blev også diskuteret mange gange, hvad havde mest smag og hvad var mest friskt? Men det endte med klassikeren lyse bunde med hindbær og sarah bernard, smurt op med palminsmørcreme og pyntet med MMF og RI.

Pynten blev fastsat i sidste øjeblik og vi var sikre på det ville blive en fantastisk kage :-)

Da det blev torsdag, hvor jeg om aftenen skulle i gang med at bage bunde, vågnede jeg om morgenen og havde følelsen af ansigtslammelse og samtidig havde jeg en underlig summen i min venstre arm. Jeg gik over på skadestuen, da jeg samtidig havde hævelse i venstre side af ansigtet og tænkte jeg måske var blevet stukket af et dyr og havde fået en voldsom allergisk reaktion. På skadestuen blev jeg sendt på Bispebjerg hvor jeg blev indlagt med mistanke om blodprop. Nu var gode råd dyre - jeg måtte finde hjælp til bryllupskagen ASAP. Min største frygt har altid været at jeg pludselig ikke kan levere som lovet, og hvordan ville man ikke selv have det hvis det var ens eget bryllup og man 2 dage før får at vide - "Sorry - ingen bryllupskage da kagebageren er blevet indlagt". Heldigvis har jeg jo nogle fantastiske kagetøser, jeg kunne søge hjælp hos. Nana gik i krig med at bage bunde og ville kunne overtage hele kageprojektet, hvis jeg ikke selv kunne færddiggøre kagen. Hvor er det fantastisk at have backup til selv sådanne stor bryllupskageprojekter!!

Efter at have fået foretaget en CT scanning, blev det konstateret at jeg heldigvis ikke havde en hjerneblødning og da der var andre der havde mere brug for hospitalssengen end mig, kom jeg på orlov fra Bispebjerg. Jeg skulle dog stadig komme til stuegang og flere undersøgelser når de ringede og sagde det var min tur.

Så efter at være blevet hentet på Bispebjerg kørte vi direkte ud og købte ind til fyld og derefter ud til Nana på Amager og hente bunde.

Nu var det bare hjem og igang med det store projekt.

Som kagebager og medlem af flere netforums har jeg tidligere konstateret at vi bager bunde på mange forskellige måder. Nogen bager bunde enkeltvis i form, nogen bager i bradepander og skal derefter samle fra halve til hele cirkler og nogle bager bunde der skal skæres i lag efterfølgende. Nogle bunde er faste, nogen bløde, nogen med glat overflade osv.. Nana og jeg bager ikke samme bunde, men det anså jeg ikke som det store problem før jeg skulle lægge kagen sammen.

Mine bunde bages som en hel kage i bagering der bliver delt i 3, og det betyder at jeg kan lave ret blødt fyld, og tykke bunde der sammen giver en svampet høj kage. Bundene som Nana havde bagt til mig var bagt i bradepander med halve og hele bunde der skulle stykkes sammen og det giver faste bunde med en glat overflade, så mit fyld gled simpelthen ud af bundene som Nana havde været sød at lave til mig.. Gode råd var dyre! Enten kunne a) Tanja ikke få den høje kage jeg havde lovet, b) Nana kunne overtage hele projektet igen, c) jeg kunne bruge Nana's opskrift på fyld eller d) jeg kunne selv bage en omgang bunde... Jeg valgte efter kraftig overvejelse løsning d) og sendte min mand i kiosken efter æg, da det var det eneste jeg manglede til bunde..

Da jeg ikke ville gøre Tanja og Mads nervøse over kageprojektet fik de først info om min indlæggelse da kagen var færdig. Vi fik nemlig lidt udfordringer med levering af kagen da jeg pudselig skulle til stuegang..

Hele kageprojektet endte dog med at gå op i en højere enhed :-)
  
Topkagen som ikke var på kagen men til fryseren til 1-års bryllupsdagen:Tillykke med dagen Tanja og Mads!
 
Og hvad skete der så med Nana's kagebunde? - vil den opmærksomme og nysgerrige læser sikkert vide :-)
 
Jeg smuldrede bundene og tilsatte brombærmarmelade, cacao, palminsmørcreme, romessens og strohrom og fik dermed lavet de mest fantastiske romkugler af Nana's bunde, som blandt andet børnehavens pædagoger fik glæde af :-)


1 kommentar:

 1. Kære Pernille. Jeg ser først nu dit indlæg om vores bryllupskage.
  Tusind tusind tak for en fantastisk kage til vores bryllup.
  Jeg var jo ikke den nemmeste kunde, en smule ubeslutsomt;) Men jeg synes vi kom frem til den rigtige løsning. Kagen så ud som den skulle og smagte lækkert;)
  Og hvor er det bare stort af dig at være så pligtopfyldende! Det kan man vist ikke forvente af nogen. Jeg håber at du er ok nu??
  Endnu en gang tak!
  Mvh Tanja

  SvarSlet