mandag den 8. august 2011

Bagels

Jeg har flere gange tænkt jeg ville prøve at lave bagels - nu har jeg endelig fået prøvet - og det bliver bestemt ikke sidste gang! MUMS siger jeg bare :-)

Til 12 stk skal du bruge:
4 dl lunkent vand
50 g gær
30 g sukker
1/2 tsk havsalt
750 g hvedemel
birkes/sesam til drys

Smuldr gæren i en skål, drys havsalten over og ælt med en spiseske salten ind i gæren - lad salten smelte gæren. Når gæren er smeltet, hældes det lunkne vand i skålen, rør rundt med spiseskeen og gæren opløses helt.
Tilsæt sukker og mel og ælt i køkkenmaskinen med dejkrog til dejen bliver glat og elastisk.
Dæk dejen med et viskestykke og lad hæve i 15 minutter. 
Rul dejen ud til et rektangel der er 30 cm langt og 2,5 cm tykt. Skær ud i 6 lange strimler. Halver strimlerne så du har 12 strimler på 15 cm. Tril strimlerne så de igen bliver 30 cm lange. (Det er lidt omstændigt med halvering og udrulning, men jeg syntes det var stort set umuligt at trille de lange pølser i den elastiske dej, hvis jeg ikke gjorde på denne måde).
Form pølserne til ringe og lad dem hæve i 20 min under et viskestykke.
Du skal nu finde en gryde med stor overflade (jeg endte med at bruge min wokpande). Fyld med vand og når vandet koger sænker du 3-4 bagels af gangen ned i vandet med en hulske (de skal kunne ligge i overfladen). Lad dem koge 7 minutter - de skal ikke vendes. Tag dine bagels op med hulske og anbring dem på bagepapir. Drys med sesam/birkes eller hvad du kan lide og bag dem i 30 minutter i en 190 grader forvarmet ovn.

Bon appetit :-)

2 kommentarer:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvarSlet
  2. Great article. Thanks for your great information, the content is quite interesting. I will be waiting for your next post.

    SvarSlet